Våra program

IMG_20230922_094626

Administration, handel och varuhantering

Administration, handel och varuhantering är ett yrkesinriktat program där eleverna förbereder sig för arbete inom till exempel butik, lager och lättare kontorsarbete.  

Utöver de gymnasiegemensamma kurserna läser eleverna till exempel kurserna Handel, Inköp och Entreprenörskap.  

Eleverna har praktiska lektioner ute på arbetsplatser var tredje vecka tillsammans med handledare från skolan. 

244481867_4414929048546274_8362887446482338449_n

Fastighet, anläggning och byggnation

Fastighet, anläggning och byggnation är ett yrkesinriktat program där eleverna förbereder sig för arbete med parkarbete och fastighetsskötsel utomhus.   

Utöver de gymnasiegemensamma kurserna läser eleverna till exempel kurserna Fastighetsskötsel, Bygg och anläggning samt Skötsel av utemiljö.  

Eleverna har praktiska lektioner ute på arbetsplatser var tredje vecka tillsammans med handledare från skolan

DSC_3091

Hälsa, vård och omsorg

 

Hälsa, vård och omsorg är ett yrkesinriktat program där eleverna förbereder sig för arbete inom till exempel äldreomsorg och förskola.  

Utöver de gymnasiegemensamma kurserna läser eleverna till exempel kurserna Hälsa, Barnet i förskolan samt Vård och omsorg.  

Eleverna har praktiska lektioner ute på arbetsplatser var tredje vecka tillsammans med handledare från skolan. 

LIA Gymnasiets historia!

15 augusti 2008 startade LIA skolan som senare bytte namn till LIA Gymnasiet (LIA står för Lärande I Arbete). Då hade skolan tre lärare och elva elever som alla gick Naturbruksprogrammet, skolans enda program.

2011 ville vi ge elever fler program att välja mellan när det var dags att söka till gymnasiet. Skolan startade programmet ”Fastighet, Anläggning och Byggnation” i stället för Naturbruk som redan fanns på andra skolor.
2017 fick vi även starta programmet ”Hälsa, Vård och Omsorg” och startade ett samarbete med Marklyckans äldreboende och Tysslinge förskola vilket vi har kvar än idag.
2020 startade vi vårt tredje program ”Administration, Handel och Varuhantering”

Sedan 2020 ägs skolan av INDA Holding AB. Inda har även två dagliga verksamheter som kan vara en möjlig sysselsättning efter studenten.
LIA Gymnasiet vill förbli en liten gemytlig anpassad gymnasieskola där eleverna känner sig sedda och får det stöd de behöver. Vi har hög personaltäthet, vanligtvis 10 -12 personal och ca 22 – 28 elever.